tirsdag 23. februar 2016

Avbrunifisering - prosjekt hus

Det er snart fire år siden vi overtok huset som er en  overlevering av 70-tallet. Det er mye superflott med huset, men det er også et helt klart behov for modernisering. Ettersom vi er i full jobb, som i grunnen ikke betaler oss rike, så tar dette tid. 

Noe av det første som ble gjort var å male taket på kjøkkenet og fjerne gardinbrett i hele huset. Vi har ett igjen, men det passer foreløpig greit inn der det er. Soverommene er i underetasjen, og der var det en lekkasje, så den ble utbedret før vi overtok. Tre av rommene er derfor helt nyoppusset. Det vil si det står litt igjen på det ene og vi gjorde mye av jobben på grunn av ubrukelige håndverkere.

Etter å ha bodd her en stund fikk jeg et akutt behov for å male litt. Det var altfor mange brune flater og de var veldig dominerende. I tillegg hadde vi et grønt toalett med beige skål og servant. 


Flott og grønt!



Vi har malt ett strøk rett på flisene.
To strøk og byttet interiør
To strøk og byttet interiør.

Det ble MYE finere. Ute fikk vi lenge pyntet opp med dette:

Jeg hadde egentlig litt lyst til å beholde både servanten og toalettet. Kunne vært morsomme å ha planter i. Det ble ikke noe av.

Stuen er stor og lang. Den veggen som er mot verandaen er i stor grad vinduer. Den var malt mørkebrun/snusbrun. Egentlig en fin farge, og skal den fargen brukes som kontrast, så er det på vindusveggen det må gjøres. Men jeg syns det spiste altfor mye farge. Det var også altfor mye brunt. Jeg er ingen storfan av hvitt, men ser hvor anvendelig fargen er når man heller har farge på interiøret. 



Det som synes veldig tydelig her er at vi fortsatt drev med innflytting/utpaking. Jeg ser vi har en sykkel i stuen blant annet. Det har vi ikke lenger, men vi har fortsatt en god del igjen i prosjekt hus. 

Her er veggen malt. Hele stuen ble løftet og det ble romsligere og lysere. Utrolig deilig. 




Hus er et evigvarende prosjekt. Vi har fortsatt igjen en del jobb som rett og slett dreier seg om innflytting. Det er to-tre rom i underetasjen som må systematiseres. I tillegg er garasjen full av... ting. Men nå sorteres og ryddes det. Og etterhvert som vi har fått bodd oss til, så blir det så bra. Det tar litt tid, men vi skal leve ved siden av også. Mye må vi nok vente med også, av økonomiske årsaker. Men det blir bedre og bedre. 











Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar